E-Fogászat menüpontunk segít a fogászati kérdésekben on-line
e-Fogászat
Zuglói e-fogászat – a mosoly online érkezik:
az e-fogászat oldalán számos kérdésére választ talál, sőt, fel is teheti kérdéseit.
Mi érdekli Önt?
Az E-fogászat funkciókat a menüből is el tudja érni.
Főoldal » e-Fogászat » A fogorvos válaszol

A fogorvosválaszol

Amennyiben bármilyen fogorvosi témában panasza van, tanácsra van szüksége, vagy esetleg csak bizonytalan, kérjük, írja meg nekünk! Szak-fogorvosaink 24 órán belül válaszolnak Önnek.

Csak akkor küldheti be kérdését, ha már be van jelentkezve. Bejelentkezéshez kattintson ide.

Eddigi kérdések és válaszok

Tisztelt Doktor Úr/Doktornő! Másfél hónapja a fogorvos elkezdte gyökérkezelni a bal hátsó fogamat. A 3. alkalom után is gyulladás látszódott a gyökéren a röntgenen, ezért specialistához (mikroszkópos gyökérkezelésre) küldött. Oda viszont várni kell, ők fognak jelentkezni az időponttal. Addig is kaptam antibiotikumot (penicillint), de már 3. napja szedem és semmi javulást nem érzek. Igazából a fogam nem fáj, illetve néha érzek szúrkálást az ínyemben; az arcom ami fáj, mintha valami feszítene belül, egészen a szememig, néha olyan mintha valami nyomná belülről a szemem, szinte már zavaróan a nézésbe. Félek, nehogy valami baja legyen a szememnek, mert szerintem már teljesen szét van terjedve a gyulladás az arcom bal felében. A kérdésem az, hogy hathat az antibiotikum a fog megnyitása nélkül? Én úgy tudtam, hogy a fogat meg kell nyitni, hogy a genny távozni tudjon. A fogorvos viszont azt mondta ő már nem nyúl hozzá, mert minden megnyitásnál esély van a baktériumok bejutásának. Meddig szabad ezzel még várni? Inkább menjek vissza hétfőn és húzassam ki? Válaszát előre is köszönöm.
2016 .01 .03
Tisztelt Doktor Úr/Nő! Jobb felső 7-esem gyökérkezelt, de felette, a gyökérnél külső nyomás esetén tompa fájdalmat érzek az utóbbi időben.Tegnap óta pedig az ínyemen, egészen legfelül érzek egy dudort a fog felett. Mi lehet ez és hogyan kezelhető? (Kisbabát szoptató anyuka vagyok). Köszönöm előre is a válaszát!
2016 .01 .01
Tisztelt Doktor úr/Doktornő! Egy hónappal ezelőtt gyökércsúcs rezekciót hajtottak végre a jobb felső 1-es fogamon, mivel sikertelennek bizonyult a gyökérkezelés és gyulladást mutatott a röntgen. A műtét után 3 hétig minden rendben volt, viszont most újra elkezdett kicsit érzékennyé válni az a fogam. Néha magától is vagy ha az orromnál megnyomom, ott érzek fájdalmat. A kérdésem az lenne,hogy újra kiújulhatott a gyulladás vagy csak a műtét helye fáj? Ha újra gyulladt akkor az újabb műtéttel megoldódhat a probléma? Nem szeretném kihúzatni azt a fogamat! Köszönöm a válaszát!
2016 .01 .01
Kedves Szakértő! December 10-én ragasztottak fel a frontfogaimra egy 4 koronából álló hídat. Amellett hogy enyhe feszítő érzést szinte mindig érzek, ha a nyelvemmel belülről odaérek a bal széléhez és megnyomom enyhén, kattogó hangot hallok. Megmondom őszintén, nem tudom, hogy mozog-e, de egy kicsit talán úgy érzem. Ha jól sejtem, ez nem normális, ugye? Rosszul van beragasztva vagy miért lehet ez? Az orvosom úgy köszönt el tőlem, hogy "ha ez leesik visszaadom a diplomám", de most ez a kattogás nagyon megijesztett.. 220 ezret fizettem észre, jó lenne, ha nem 1 hónapig bírná..
2016 .01 .01
Kedves Dr.Nő! Felül 8 fogamon porcelán korona van.Tervem volt,hogy az összes fogamra tetetek,megvédve ezáltal őket,hogy ne kelljen majdan protézis.Sajnos vérezni kezdtek a fogak közötti ínysarkak,pedig rendszeresen mostam MERIDOL fogkrémmel.Most PARADONTAX Fluoride-vel is kezelem.Jobb is lett,de ehhez naponta használnom kell.Elbizonytalanodtam,hogy talán mégsem kellene tovább koronáztatnom a fogaimat,pedig nagyon elkoptak,de legalább eddig nem véreztek.Igaz,a rágás is nehéz így,mert nagy a szintkülönbség régiek és az újak közt.Annyi rosszat hallottam a Fluoride lenyeléséről.Most 48 éves vagyok és ha mindennap nyelem a fluort az gondolom, hosszútávon nem jó.Kérem szépen segítsen,mit tegyek?Van más készítmény is erre,vagy hagyjam így a fogaimat és majd,ha kipotyognak jobban járok a kivehető protézissel?Nekem a belső egészség fontosabb,mint a szépség. Várom válaszát!Hálás köszönet.Zita
2016 .01 .01
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»