E-Fogászat menüpontunk segít a fogászati kérdésekben on-line
e-Fogászat
Zuglói e-fogászat – a mosoly online érkezik:
az e-fogászat oldalán számos kérdésére választ talál, sőt, fel is teheti kérdéseit.
Mi érdekli Önt?
Az E-fogászat funkciókat a menüből is el tudja érni.
Főoldal » e-Fogászat » A fogorvos válaszol

A fogorvosválaszol

Amennyiben bármilyen fogorvosi témában panasza van, tanácsra van szüksége, vagy esetleg csak bizonytalan, kérjük, írja meg nekünk! Szak-fogorvosaink 24 órán belül válaszolnak Önnek.

Csak akkor küldheti be kérdését, ha már be van jelentkezve. Bejelentkezéshez kattintson ide.

Eddigi kérdések és válaszok

Tisztelt Doktor Nő/Úr! Egy hete húzták ki a fogamat, a jobb alsó ötöset. A kérdésem az lenne, hogy normális-e, hogy még mindig érzek fájdalmat a fog helyén?
2016 .06 .06
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Közel egy éve észrevettem, hogy a meglévő fogaim kopni kezdtek. Négy hidam és összesen 19 saját fogam van. Sajnos az egyik híd már leesett egyszer, mert az az alatti fog is kisebbre kopott. A meglévő hidak alól folyamatosan fogfoszlányokat észlelek kijönni, melyek nagyon zavarnak. Azokat folyamatosan rágom, és fogpiszkálóval próbálom eltávolítani. Sok szervi vizsgálatot elvégeztek (vérvétel, ultrahang, nefrológia, urológia, parathormon), továbbá folyamatban van egy immun irányú vérkép és egy csont szcintigráfia elvégzése. A meglévő eredmények eddig negatívak. Fogorvos a vizsgálatok előtt Kalcium hiányra gondolt, amit a vizsgálatok nem igazoltak. Csontritkulás vizsgálatot novemberben végeztek, mely a koromnak megfelelő(66 év). Calcium-ot és D-vitamint rendszeresen szedek. Kérem szíves segítségét, hogy a fogaim további kopását megakadályozhassam. Előre is köszönöm! Tisztelettel: F. Józsefné
2016 .06 .02
Kedves Doktor Nő/Úr! Korábban már kérdeztem Önöktől egy sikertelen foghúzás miatt, köszönöm a válaszukat! Sajnos még nincs vége a kálváriámnak, és ismét kérdeznék ezzel kapcsolatban. Hétvégén nem sikerült kihúzni az alsó 6. fogam, beletört az egyik gyökér, a másik pedig teljes egészében bent maradt, hétfőn a szájsebész azt mondta, hogy nem fog hozzányúlni most a gyökérhez, mert gyógyulnia kell a sebnek, nehezebben gyógyulna ha felvágná az ínyem és talán jobban el is fertőződne. Egy hét múlva kell visszamenni, addig elvileg hámosodik a seb, lemegy a duzzanat a fogínyről. Kaptam gyulladáscsökkentőt és fájdalomcsillapítót is szedek, de nem érzem úgy, hogy jobb lenne a helyzet, sőt mintha egy kicsit jobban fájna. Az lenne a kérdésem, hogy ez normáis reakció, nem alakulhat ki nagyobb gyulladás? Hiszen a gyökércsatornán most több kórokozó jut be az állkapocsba. Nem kellenne mégis hamarabb elvégezni a beavatkozást? Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Ildikó
2016 .05 .31
Kedves Doktornő/Úr! Kérdeztem már többször a beültetéssel kapcsolatban, most ismét lenne egy kérdésem. Érdekelne a véleményük. Február végén volt a 3 beültetésem, alsó bal 6, jobb 6-7. Úgy tűnik jobb oldalon rendben vagyok, bár az 5-ös fogam, ahogy a beültetés után is, többször kicsit harapásra érzékeny, de azt mondta is a doktor úr, hogy a gyökér környékén lászik, hogy nem tökéletes a kép, kűzd a fogam folyamatosan., de arra nem is panaszkodnék. Jobb oldalon azonban az 5-ös fogam nagyon érdekes, nagyon nehéz elmagyarázni, mintha szorítanák, ez már beültetés előtt is érdekes volt, jeleztem is az orvosnak, de azt mondta nem látnak semmit, csak fognyaki kopást.. Én az ínyemnél gondolom a problémát, talán az feszít, mindenesetre nagyon diszkomfortos, kellemetlen érzés. Evésnél ha ott rágok borzalmas, mintha nem is a saját fogam lenne, hanem egy idegen anyag állna ki az ínyemből, ami üreges..Emellett a beültetés helyén egy pukli jött, egy göböcske, mely néha vörös, néha rendes hús színű, és mintha szürke lenne a közepe. 2,5 hónappal a beültetés után mutattam az orvosomnak, addig is rendszeresen, de előtte nem volt pukli, csinált egy röntgent, de csak a beültetésről, illetve megpróbálta betenni az ínyformázót, de abbahagyta, mert fájt is, msrészt azt mondta úgy érzi kimozdulna az implantátum..., még lágy a csontszövet.. Nagyon elegem van már, de őszintén, bal oldalon alig tudok enni, a felső 5-ös híd(bel felső 3-7) sem ok, az is kellemetlen rágásnál. Teljesen odavagyok, hogy szerettem volna, ha rendbe lesznek a fogaim, rászántam a milliós nagyságrendú összeget, és jelenleg úgy érzem, csak gond a rágás, ami előtte a foghiányaim ellenére sosem volt probléma. Úgy gondolom, nagyon jó orvost választottam, volt referencia is a családból, el nem tudom képzelni mi lehet a baj, és mi lesz rá a megoldás, mert azon túl, hogy február óta már legalább 10x voltam vissza, még jobb nem lett.. Felül is kellene beültetni a bal 1-est, de ezek után már nem merek belefogni..Dalacinra allergiás lettem, actil típisú gyógyszerektől folyamatosan hányok, így már a gyulladás csökkentés sem egyszerű.. Mit javasolnak, mi lehet ez a pukli és a beültetés melletti fog és íny fájdalma? Nagyon köszönöm segítségüket.
2016 .05 .31
Jó Napot! Nekem olyan problémám lenne, hogy egy gyökérkezelt fogamból még régebben letörött egy darab. Megcsináltattam, betömték, de megint letört a tömött darab és a helyén nem áll el a vérzés. Mi a teendő? Köszönöm előre is!
2016 .05 .30
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»