E-Fogászat menüpontunk segít a fogászati kérdésekben on-line
e-Fogászat
Zuglói e-fogászat – a mosoly online érkezik:
az e-fogászat oldalán számos kérdésére választ talál, sőt, fel is teheti kérdéseit.
Mi érdekli Önt?
Az E-fogászat funkciókat a menüből is el tudja érni.
Főoldal » e-Fogászat »

A fogorvos válaszol

A fogorvosválaszol

Amennyiben bármilyen fogorvosi témában panasza van, tanácsra van szüksége, vagy esetleg csak bizonytalan, kérjük, írja meg nekünk! Szak-fogorvosaink 24 órán belül válaszolnak Önnek.

Csak akkor küldheti be kérdését, ha már be van jelentkezve. Bejelentkezéshez kattintson ide.

Eddigi kérdések és válaszok

Tisztelt Doktor Úr! Szeretnék tanácsot kérni.tíz év alatt háromszor kellett a nyolctagú koronámat,hidamat cserélni.Feltették az új koronát,és fél év múlva krónikus inygyulladás alakult ki.Szeretnék érdeklődni,hogy ha rosszul zár 1 korona,miért csak fél év múlva jelentkeznek a tünetek,a rossz szag és az ínyvérzés? Mennyi ideig lehet ideglenes ragasztóval fent 1 korona? Mert nekem gyulladt inyre vették le a mintát,és egyből be is ragasztották,véglegesen. ja..és ötcsillagos fogászatként hírdette Magát a fogászat,állítólag számítógépvezérelten készült a korona,akkor hogy fordulhat elő pontatlanság?? Kérném megnyugtató válaszát!! aki csinálta legutóbb a koronáimat,azt mondta nem tud mit kezdeni a problémámmal,pedig háromszor visszamentem a panaszaimmal!! Köszönettel:Csilla
2015 .02 .25
Tisztelt Doktor Nő! Nekem néha kattog a jobb oldali állkapcsom lent, de nem fáj és semmi más tünet nem jelentkezett! Én néztem, hogy arcjógával ez elkerülhető illetve egy fogorvos a magnézium b6 pezsgőtablettát ajánlotta erre! Kell félnem valamitől?
2015 .02 .24
Tisztelt Doktornő/Doktor Úr! Szeretném kikérni a véleményét, hogy az alábbi képek alapján Ön lát-e reális esélyt ankilózisra a bal felső 1-es és 2-es fogaimra vonatkozóan? Sajnos ez a két fogam 8 évvel ezelőtt egy baleset miatt fluxálódott. Az 1-es gyökérkezelve lett a baleset napján az akkori fogorvosom ötlete alapján, majd közel 1 évig rögzített sínt kaptam ezen fogak első-hátsó felületére, ami fixen tartotta amíg be nem csontosodik újra. Nemrég egy fogszabályozást összefoglaló írást olvasva (tisztítási tippek, eredmények, esetleges komplikációk) leltem rá erre a lehetséges mellékhatásra amitől egyből megrémültem, mert nem szóltam erről a kezelőorvosomnak eddig. Nem is hittem, hogy jelentősége lehet. Természetesen ki fogom kérni a kezelőorvosom véleményét, de sajnos csak jövő hét után tud fogadni. Addig is tisztelettel kérném az Ön véleményét az eddigi fogmozgások és a panorámaröntgenem részlete alapján alkosson véleményt, hogy esélyes vagyok-e erre a komplikációra, vagy sem? Az eddigi mozgások: http://kepfeltoltes.hu/150224/Untitled_2_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Röntgen részlet: http://kepfeltoltes.hu/150224/Untitled_3_www.kepfeltoltes.hu_.jpg Köszönettel várom válaszát: Mihály
2015 .02 .24
Üdvözlöm. Fél éve van az egyik rágófogamon korona, amivel az lenne a problémám, hogy az ételmaradék a hátsó külső sarkában állandóan beszorul illetve, az utolsó fogra nem illeszkedik szorosan (az előtte lévőre igen), egy kis rés van amit jól megfigyelve szemmel is látni,és pl kipróbáltam egy vastagabb cérnát betudok húzni a két fog közé az ínnyig (egyik fognál sem tudom ezt megcsinálni). És ide is bepréselődik ételmaradék plusz itt a külső sarkánál amit már emlitettem és csak fogpiszkálóval tudok kiszedni. Érdemes lenne újat csinálni ami precizebb ilyen szempontból? Köszönöm.
2015 .02 .19
Üdvözlöm! Októberben lesz az esküvőm és szeretnék addig fogszabályzót viselni, hogy tökéletes legyen a mosolyom a nagy napra. Konzultáltam fogorvossal és azt mondta, hogy 7hónap nem elég, hogy befejeződjön a művelet, de arra elegendő, hogy 95%-ig helyreálljon a fogsorom és esküvő előtt 2 nappal leveheti a fogszabályzót, de utána mindenképp vissza kell ragasztania. A kérdésem az, hogy mennyire viselheti meg a fogakat, ha leszedi majd ismét visszaragasztja a fogszabályzót 3 nap leforgása alatt? Érdemes ezt bevállalni, nem lesz súlyos következménye? Várom válaszát :)
2015 .02 .18
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
A fogászat Tweeter oldala
A fogászat YouTube oldala