E-Fogászat menüpontunk segít a fogászati kérdésekben on-line
e-Fogászat
Zuglói e-fogászat – a mosoly online érkezik:
az e-fogászat oldalán számos kérdésére választ talál, sőt, fel is teheti kérdéseit.
Mi érdekli Önt?
Az E-fogászat funkciókat a menüből is el tudja érni.
Főoldal » e-Fogászat »

A fogorvos válaszol

A fogorvosválaszol

Amennyiben bármilyen fogorvosi témában panasza van, tanácsra van szüksége, vagy esetleg csak bizonytalan, kérjük, írja meg nekünk! Szak-fogorvosaink 24 órán belül válaszolnak Önnek.

Csak akkor küldheti be kérdését, ha már be van jelentkezve. Bejelentkezéshez kattintson ide.

Eddigi kérdések és válaszok

Udv.!Kerdesem az lenne,hogy a kislanyomnak meg megvan a tejfoga,de olyan mintha kilatszodna a foggyoker,vagy nem is tudom mi..iskola fogaszatra jar..Kepem van rola,de ide nem engedi feltenni! :( Konnyebb lenne megmutatni?es ugy kerdezni..mi lehet?!
2015 .01 .09
Tisztelt Doktornő! Kb 15-20éve kissé letört szemfogamat, sajnos az akkori fogorvos pótlás helyett lecsiszolta. Sajnos annyira hogy csak egy fémcsappal lehetett feltenni a koronát. A kedves doktor úr műanyag koronát adott nekem de porcelánt fizettetett meg. De ez már lényegtelen, mint ahogy az is hogy soha nem mertem használni rendesen. Sajnos az évek elteltek és akármennyire is vigyáztam rá az idő megtette a hatást és kopik a korona, kilátszik hátul a fém és elöl is lecsúszva van ahogy a mostani kedves doktornő mondja. A kérdésem az lenne hogy mivel iszonyatosan megszenvedtem a csap felhelyezést és a azt követő procedurát, most hogyan lehet ezt megoldani? Hogyan lehet lehető legkisebb fájdalommal lecserélni a csaprol a koronát? Vagy kikell-e teljességgel venni az egész csapot is és úgy kell ujat betenni? A cirkonium korona nagyon szép, de nekem a csapra az is feltehető e? Vagy ezt is kompletten kell értelmezni? Elnézést kérek a sok kérdésért, de borzalmasan félek az egésztől. Mit tanácsol mi a legjobb megoldás részemre, miből és milyen tipust csináltassak és hogyan? Körülbelül mennyibe fog ez számomra kerülni? Nagyon megköszönöm a válaszát. Boldog új évet és szép napot kívánok önnek. Tisztelettel Nem.É.
2015 .01 .08
Kedves Fogászat! Feleségem (40) felső frontfogai kiskora óta kissé előreállnak, de a szülés után ez a kimozdulás láthatóan elindult (2 éve még gyorsabban), amely már őt is zavarja, illetve esztétikailag sem olyan jó, reprezentatív helyre vették fel dolgozni. A fogai között nincs hely, a teljes felső fogsora kissé előre tolódott, az alsóhoz képest. Az alsó és felső metszők kb 6-8 mm-re vannak egymástól, összezárt állapotban. A 4-es felső kisőrlők makk egészségesek, fogai szép fehérek, nem szívesen húzatnánk. Már több helyen is jártunk, hátha húzás nélkül is megoldható, de nem bátorítottak e téren, ill. tartunk a húzás arcesztétikai változásától is. Volt, aki a zománc redukcióját is javasolta, így nyerhetünk 2-3 mm-t. Igazából az elmúlt 2 évben asszimetrikusan változott a helyzet (jobb 2-es felső előre áll most már, jobban, mint a középsők, a bal nem). Kérdésem: funkcionális szempontból lehet-e ebből baj most vagy később, mivel a rágófelületek nincsenek egyensúlyban, a felső metszőkkel harapni igazán nem tud, stb. Vagy hagyjuk esetleg így, mivel csak esztétikai jellegű a probléma és éljünk együtt vele? Szeretnénk, ha szebb lehetne a mosolya, de nyilván ha azt javasolják, jobb így hagyni, akkor nem nyúlnánk hozzá:)Nem tudom, a lágy erőkkel dolgozó rendszerek képesek-e ekkora eltéréseket korrigálni. Köszönöm szíves segítségüket. T. Gábor, mérnök (férj)
2015 .01 .07
Tisztelt Doktor úr/hölgy, A mai nap betömték az egyik alsó nagyőrlő fogam, elég nagy lyuk volt benne és a végleges tömés előtt kb 3 hétig volt benn ideiglenes gyógytömés. A végleges tömés érzéstelenítésben történt, most hogy elmúlt az érzéstelenítés a fogam bizonyos pontokon nyomás érzékeny. Megnéztem lámpával és azt látom hogy a fehér tömés és a fog találkozásánál halvány barnás csíkokat látok, ez lehet a le csiszolt csont felülete. Ha ezt a találkozásnál lévő felületet a körmömmel megpiszkálom akkor ezen a ponton érzékeny a fogam, máshol a tömés teljes felületén nem érzékeny. Sem hidegre sem melegre nem érzékeny csak akkor érzékeny ha a találkozási ponthoz hozzá ér az étel amit rágok, így most elég kellemetlen a rágás. Kérdésem az lenne hogy ez az érzékenység elmúlik idővel ha igen akkor mennyi időt várjak vele mielőtt újra fogorvoshoz fordulok. Ha nem múlik el akkor gondolom csak a gyökérkezelés lesz a megoldás, és egy inlay betét mivel elég nagy a lyuk. Köszönöm Válaszukat. Üdv G.Zsolt
2015 .01 .01
Azt szeretnem kerdezni, hogy amalgan tomes csere van e onoknel?
2014 .12 .29
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
A fogászat Tweeter oldala
A fogászat YouTube oldala