E-Fogászat menüpontunk segít a fogászati kérdésekben on-line
e-Fogászat
Zuglói e-fogászat – a mosoly online érkezik:
az e-fogászat oldalán számos kérdésére választ talál, sőt, fel is teheti kérdéseit.
Mi érdekli Önt?
Az E-fogászat funkciókat a menüből is el tudja érni.
Főoldal » e-Fogászat » A fogorvos válaszol

A fogorvosválaszol

Amennyiben bármilyen fogorvosi témában panasza van, tanácsra van szüksége, vagy esetleg csak bizonytalan, kérjük, írja meg nekünk! Szak-fogorvosaink 24 órán belül válaszolnak Önnek.

Csak akkor küldheti be kérdését, ha már be van jelentkezve. Bejelentkezéshez kattintson ide.

Eddigi kérdések és válaszok

Tisztelt Doktor úr! Fél éve gyökérkezelnek egy fogamat, nem sok sikerrel, mert minél többet foglalkoznak vele, annál jobban fáj. Ahogy belekerül a gyökértömés elkezd fájni, míg gyógyszer van benne egész jó a helyzet, bár akkor is érzem. Voltam vérvételen és a fehérvérsejtek és a neutrofilek emelkedett értéket mutatnak. Ezek lehetnek a fog gyulladástól? A fogról sok rtg készült, mely szerint semmi baja. Ön szerint ki kell húzni? Kettes felső fogról van szó. Köszönöm válaszát: Kovács V.
2016 .08 .24
Üdvözlöm Doktor Úr,Nő! Ma egy hete 08.12.-én kihúzták a jobb felső 4. fogam amely gyulladt(gyökércsúcs rezekcio)és gyökérkezelt volt amelyet már egy év alatt kétszer megnyitottak az ínyemen hátha megmenthető a fogam.Sajnos húzásra került a sor.Kitisztitották a gyulladást,nem fáj,panaszmentes vagyok.Sajnos nem tudom hogy az arcüregben volt e gyökér de húzás után befogott orral fujnom kellett egyszer az orrom. Az lenne a kérdésem hogy mennyi idő mulva lehet repülni teljes biztonsággal? Köszönöm a gyors válaszát! Andrea
2016 .08 .22
Tisztelt Doktor nő! A felső 27-es fog kezelésével kapcsolatosan szeretnék kérdezni. Nagy dilemmában vagyok így laikusként. A tárgyi fogam tömött, ami panaszos és a fog gyökerei belelógnak az arcüregbe elég mélyen (kb. 4-5 mm). Ez CBCT felvétellel van megállapítva. A körzeti orvosom újra áttömte a fogat, s ideiglenes tömést helyezett, várva, hogy megszűnik-e a fájdalom. Azt mondta, ha nem szűnik meg, akkor gyökérkezelni kell. De ő nem tudja elvállalni, megmondta őszintén, ő nem kezel nagyőrlő fogat. Itt vidéken (Nyíregyháza) nem sok választás van. Van olyan rendelés, ahol CBCT + elektromos gyökércsúcs mérőt használnak a kezeléshez, van olyan rendelés, ahol mikroszkópot. S a kérdés itt vetődik fel: melyik rendelést válassza egy laikus ember ebben a szituációban, hogy a fog gyökere belelóg az arcüregbe? Tavaly volt hasonló szituáció, akkor a felső 6-os foggal volt a panasz, amit CBCT + elektromos gyökércsúcs mérő segítségével egészen a gyökércsúcsik kikezelték a fogam (3 gyökere volt). Azonban a kezelés alatt foggyökérhártya gyulladást kaptam, ami ráterjed a szomszédos fogra is, s az egészet arcüreggyulladás fájdalmaként éltem át. A füll-or gégészeten derült ki, hogy nem arcüreggyulladásról, hanem foggyökérhártya gyulladásról van szó. 1 hónapos antibiotikum kúra volt, de nem szüntette meg teljesen a fájdalmat, így a fog kihúzása mellett döntöttem. Talán a mikroszkópos gyökérkezelést kellene választani? Felvettem a kapcsolatot azzal az orvossal, ő nem használ elektromos gyökércsúcsmérőt és nátrium-hipokloritot használ csatorna fertőtlenítéshez. Erről viszont azt olvastam az egyik ismerősöm által adott Magyar Fogorvos 2015/5 kiadvány számában, hogy a periapicalis térbe vagy a környező szövetekbe, térségekbe (sinus maxillaris) kerülő NaOCL maró hatású, ödémát okoz, így félek egy esetleges arcüreg gyulladás kialakulásától. Ez vajon tényleg igaz? Valóban okozhat ödémát a fertőtlenítő oldat? Van valamilyen tapasztalatuk, hogy mennyi a valószínűsége, hogy én esetemben bekövetkezik ez a ödéma, vagy arcüreggyulladás? Szóval tanácstalan vagyok... lehet jobb lenne, a fogat eltávolítani, hiszen nem lehet minden esetben elkerülni a foghúzást sajnos. Hallottam a Solumium Dental fertőtlenítő oldatról, amely kevésbé irritatív, mint a natrium-hipoklorit. Ezt sajnos itt Nyíregyházán nem ismerik. Önöknek van valamilyen tapasztalatuk ezzel kapcsolatban? Köszönöm előre is! Üdvözlettel: K. Zoltán
2016 .08 .18
Tisztelt Doktor Nő/Úr! A jobb felső 6-os fogam kihúzták. A gyökere 3 darabban jött ki, illetve csak kettő jött ki, a harmadikat nem tudta kiszedni Doktor Úr. A gyökér nem látszik, de azt mondta, mivel kicsit mozog, lehet majd kilökődik. Pár hét múlva menjek vissza, akkor majd elküld szájsebészetre, ha még ott van. Ez az ott lévő gyökér okozhat valami problémát addig? Köszönöm előre is a válaszát.
2016 .08 .15
Kedves Doktor úr/hölgy! Olyan problémám van, hogy 24 éves vagyok és a fogaim nagyon gyorsan elkezdtek romlani. Örlő fogam alig van már, de most a frontfogak is elkezdtek romlani. :( Sajnos implataciora nincs pénzem. szerintem lassan az osszes fogam elvesziten ilyen fiatalon. A frontfogak is alulrol kezdtek el torni. :( Van valami megoldás erre?
2016 .08 .15
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»