E-Fogászat menüpontunk segít a fogászati kérdésekben on-line
e-Fogászat
Zuglói e-fogászat – a mosoly online érkezik:
az e-fogászat oldalán számos kérdésére választ talál, sőt, fel is teheti kérdéseit.
Mi érdekli Önt?
Az E-fogászat funkciókat a menüből is el tudja érni.
Főoldal » e-Fogászat »

A fogorvos válaszol

A fogorvosválaszol

Amennyiben bármilyen fogorvosi témában panasza van, tanácsra van szüksége, vagy esetleg csak bizonytalan, kérjük, írja meg nekünk! Szak-fogorvosaink 24 órán belül válaszolnak Önnek.

Csak akkor küldheti be kérdését, ha már be van jelentkezve. Bejelentkezéshez kattintson ide.

Eddigi kérdések és válaszok

Tisztelt Doktor úr, Doktornő! Sajnos csak mostanra, 26 éves koromra sikerült félretenni egy kisebb vagyont amiből terveim szerint rendezni szeretném a korom átlagától rosszabb állapotban lévő fogazatomat. Négy fogamról biztosan tudom, hogy ki kell húzni (elszuvasodott gyökerek maradtak gyakorlatilag), ezek a jobb alsó 5, bal alsó 5 és 7, valamint a jobb felső 7, illetve a jobb alsó bölcsességfogam is "fekve" van, gondolom ettől is meg kell majd szabadulni, de természetesen egy személyes konzultáció alkalmával ezekre biztos pontosan fény derül majd. Ezeken kívül biztos lenne még 4-5 tömés legalább, de a kérdésem szempontjából az esetlegesen felmerülő foghiányok fontosabbak talán. A kérdésem pedig arra irányulna, hogy felnőtt korban, az általam vázolt hiányos fogazattal van-e még lehetőség fogszabályzásra (elálló felső-első 4 fog főként), illetve a pótlások fogszabályzás (amennyiben lehetésges) előtt vagy után történnek-e? Köszönettel várom válaszát! Tisztletettel: J. Péter
2014 .10 .21
Tisztelt Fogászat! Állandó fogszabályozó levétele után döbbenten tapasztaltam, hogy több felső fogamon is repedt a zománc, kettőn nem csak hosszanti irányban, hanem egy pontból kiindulva szerteágazóan, mint pl. ha a tükörbe beleütünk és a repedések sokfelé futnak(éppen a brekett mögötti részeknél). Az lenne a kérdésem, hogy okozhatta-e a sérüléseket a fogszabályozás folyamata (az érintett fogak egyikét eléggé bentről kellett előrehúzni), vagy előfordulhat-e, hogy levétel közben történt a repedés, vagy a már meglévő repedések mélyülése? Eltávolítás közben az orvos minden irányban feszítette a breketteket, gondolom próbálta, hátha elenged a ragasztóanyag. Nem tudom, hogy hivatalosan mi a menete az eltávolításnak, de az mindenesetre feltűnt, hogy két évvel később az alsó fogaimról már nem ezzel a "minden irányba húzós-vonós-rángatós" módszerrel látott neki. Tisztelettel várom szíves válaszukat!
2014 .10 .20
Kb egy hete a gyökérkezelt fogam fölött egy csomó jelent meg, melyből azóta is gennyes váladék folyik. A fog nem fáj, a röngen felvételen sem látszik a gyuladás. viszont a fog egy nagy csappal van ellátva. Kérdésem lenne, hogy mikroszkópos gyökérkezeléssel meg lehetne még menteni?..
2014 .10 .17
Kedves Doktor Úr/Nő! 7 éves kisfiamnak felül a 2-es foga fölött kialakult egy gennytasak. A fogorvos röntgenre küldött, de még nem voltunk, persze elmegyünk. Ez a foga kb 1 éve esett ki és nőtt ki a maradó foga. Jók a fogai, bár most lett ugyanazon oldalon az 5-ön (tejfog) egy pici lyuk.. Máris megbetegedett volna egy alig használatban lévő fog??? 7 évesen gyökérkezelés??? Vagy lehet más oka is a gennytasaknak? Mellette egyik oldalon tej, másik oldalon maradó fog van. Panasza egyébként nincs. Köszönöm válaszát.
2014 .10 .17
Üdvözlöm.Van egy felső szemfogam,ami lyukas volt és tavaly letört tőben.Voltam fogorvosnál,de azt mondta,h a lyuk miatt túl vékony a fogfal vastagsága és nem tudja kihúzni-szájsebészetre küldött.Úgy voltam vele,h akkor éppen nem volt pénzem implantátumra..gondoltam,megvárom,amíg lesz és addig nem húzatom ki,mert ha begyógyul a seb,akkor az implant behelyzése során megint szét kell kaszabolni az ínyem.A kérdésem,h önöknél mennyibe kerül egy szemfog implantátum?Sajnos több lyukas fogam is van,viszont a munkám miatt kevés a szabadidőm.Megoldható-e önöknél,h altatásban a lehető legtöbb fogam helyrehozzák és ha igen,akkor kb, milyen összegből és 1 alkalommal mennyi fog kezelése oldható meg?Előre is köszönöm a választ.
2014 .10 .13
«
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
»
A fogászat Tweeter oldala
A fogászat YouTube oldala