E-Fogászat menüpontunk segít a fogászati kérdésekben on-line
e-Fogászat
Zuglói e-fogászat – a mosoly online érkezik:
az e-fogászat oldalán számos kérdésére választ talál, sőt, fel is teheti kérdéseit.
Mi érdekli Önt?
Az E-fogászat funkciókat a menüből is el tudja érni.
Főoldal » e-Fogászat »

A fogorvos válaszol

A fogorvosválaszol

Amennyiben bármilyen fogorvosi témában panasza van, tanácsra van szüksége, vagy esetleg csak bizonytalan, kérjük, írja meg nekünk! Szak-fogorvosaink 24 órán belül válaszolnak Önnek.

Csak akkor küldheti be kérdését, ha már be van jelentkezve. Bejelentkezéshez kattintson ide.

Eddigi kérdések és válaszok

Jó napot kívánok! 19 éves vagyok. A problémám az, hogy néhány napja észrevettem egy kemény tapintású duzzanatot az ínyemen. Semmiféle elszineződés nem látható rajta, de tisztán láthatóan kirajzolódik. Enyhén érzékeny arra, ha megnyomom, de nem fáj. A kérdésem az lenne, hogy ez mi lehet, és esetlegesen milyen kezelésre lenne szükségem?
2014 .08 .13
Jó napot kívánok! 39 éves nő vagyok .Kb.két éve kifiam ugrott elém a munkából hazaérve én pedig azzal a lendülettel lehajoltam.A feje és az állkapcsom /jobb oldal/összeütközek.Debrecenbe a szájsebészetre kerültem,csonttörés nem volt,az ínszalagban egy vérömleny keletkezett,SURGAMOT kaptam rá.Kímélés stb.Ha fáj menjek vissza.Elmúlt a fájdalom,de néha visszajött hideg vagy megerőltetés hatására.Most a foci VB.allatt folyamatos napraforgózásnak lett kitéve,és egyszer hirtelen nem megfelelően haraptam vele nagyot ugrott,és azóta fáj,főleg rágáskor.Olyan minta a fülembe hallanám ahogy a csont a csonton csiszamiszálódik.Lehet hogy nem a csont az de valahogy így tudom leírni.Nem tudom a porc kophatott ki,vagy az ízületek,bocsánat de így tudtam a legelképzelhetően leírni.Kérem ha tud válaszoljon,mit tehetnék.Ja és van mikor jobban fáj akkor lesugárzik az also fosoromra fülemre.Van mikor nem fáj annyira,de a fülembe akkor is hallom ezt a "surlódást".Szájzáram nincs de a reggeli ásítást megérzem.Köszönettel Edit
2014 .08 .12
T. Szakértő! És nincs a strippingnek valami hosszú távú negatív hatása? Mégis csak a zománcból vesznek el, nekem már másodszor csinálták. Köszönettel: Brigi ----------- A fogászatban a stripping egy létező, minimalinvazív beavatkozás.
2014 .08 .12
T. Szakértő! Köszönöm a választ! Nagyon megijedtem. Kérem, nyugtasson meg, hogy a stripelés/sztrippelés bevett gyakorlat és nem csak az én fogorvosom kitalációja! ------------------ Brigi (2014.08.11): stripelés utáni fájdalom Kérdés T. Szakértő! Az első felső metszőfogaim között kis hosszkülönbség volt. A fogszabályzó kezelés végén a fogszabályzó szakorvos a hosszabból elstripelt egy kis részt, így most szinte kerültek. Viszont azóta fogmosásnál fáj, érzékeny az a terület. A doktor szerint Elmex zselével kell kenni pár napig, amíg regenerálódik. Ön szerint normális ez a jelenség? Jó az Elmex zselés megoldás, meddig fog fájni? Köszönettel: Brigi Válasz Mindenképp valamilyen fogérzékenységre való fogkrém vagy az elmex zselé használatát javaslom. Panaszai hamarosan szűnni fognak.
2014 .08 .12
Tisztelt Doktornő! Az lenne a problémám, hogy 15 évesen,(most 21 vagyok) egy kisebb baleset közben sikerült kiütnöm az egyik első lapátfogamat ami tövestől kifordult, a későbbiekben a fogsorom összébbhúzódva összezárta a lyuakt így elől csak egy lapátfogam van, viszont az elég nagy, valamint a későbbi szuvasodás miatt a megmaradt lapátfog kb 1/3 át tömni kellett, az lenne a kérdésem ,hogy esetleg az megoldás lenne-e ,hogy ha kivetetném a megmaradt lapátfogamat, és a helyére két kisebb műfogat rakatnák be a helyére? Illetve ha ez megoldás akkor körülbelül mennyibe kerülne? Esetleg más megoldást tudna-e ajánlani? Válaszát előre is köszönöm!
2014 .08 .11
A fogászat Tweeter oldala
A fogászat YouTube oldala