E-Fogászat menüpontunk segít a fogászati kérdésekben on-line
e-Fogászat
Zuglói e-fogászat – a mosoly online érkezik:
az e-fogászat oldalán számos kérdésére választ talál, sőt, fel is teheti kérdéseit.
Mi érdekli Önt?
Az E-fogászat funkciókat a menüből is el tudja érni.
Főoldal » e-Fogászat » A fogorvos válaszol

A fogorvosválaszol

Amennyiben bármilyen fogorvosi témában panasza van, tanácsra van szüksége, vagy esetleg csak bizonytalan, kérjük, írja meg nekünk! Szak-fogorvosaink 24 órán belül válaszolnak Önnek.

Csak akkor küldheti be kérdését, ha már be van jelentkezve. Bejelentkezéshez kattintson ide.

Eddigi kérdések és válaszok

Tisztelt Fogászat! Nemrégiben új híd került a számba. 2 hete, hogy a fogorvos lecsiszolta a 2 tartó fogat. A híd cirkon vázas. Hiába került felragasztásra véglegesen az új híd, alatta - immár 3. hete érzékeny az egyik fog hidegre-melegre-fogkrémre és harapásra is. Ez normális? Meddig legyek türelmes? Másik kérdésem: úgy tudom a híd alatt ahol az áthidaló rész van, rés szükséges a híd és a foginy között, amelyet naponta tisztítani is kell. Nekem nincs ilyen rés, illetve csak a híd 2 pillérénél tudom a legkisebb interdentális kefét bedugni, de a köztes rész nagyon szoros, nem átjárható. Mi a teendő? Köszönettel: Sz. L.
2015 .06 .14
Tisztelt Hölgyem/Uram! Nekem elég bonyolult az esetem.. Novemberben voltam körzeti fogorvosnál,mivel egyik percről a másikra nagyon élesen el kezdett fájni az egyik bal alsó fogam. ( Az utolsó elötti,pontosan nem tudom a megnevezését ). Mondta hogy ki kell húzni. Rá két napra vissza is mentem,de nekem se volt akkor annyi eszem,hogy egy röntgen a mai világban egy foghúzás elött szinte alap dolog,hallgattam a fogorvosra,aki ugye ezt a röntgent nem készítette el. Több mint fél óráig rántgatta a fogam,majd nagynehezen sikerült végre kihúznia. Nagyon vérzett,és nagyon nagy lyuk volt a helyén. Kérdeztem tőle hogy ez normális? Ő azt mondta hogy igen. Ez a foghúzás reggel 6:00 órakkor történt. Vártam egészen délután 17:00 óráig,amikor még mindig úgyan olyan erősen vérzett a fogam. Gondoltam hogy vissza megyek hozzá de akkor már nem rendelt. Székesfehérváron fogorvosi ügyelet pedig csak hétvégén van. Be mentem a kórházba,a sürgösségire hogy csináljanak vele valamit mert nem áll el a vérzés,és egyre erősebb. Rá raktak egy vattát,és azt mondták hogy menjek fel pestre. Kész viccnek tartottam az egészet.. konkrétan el küldtek. Viszont a portás hölgy oda jött hozzám,és meg adta egy magánfogorvosnak a telefonszámát. Felhívtuk a párommal,és egyből fogadott is. Első volt a röntgen,és kiderült hogy egy hatalmas ciszta van az állkapcsomban,azért vérzett ennyire. Majdnem az egész állkapcsomat elfoglalja,és már annyira "megette" az állkapcsomat hogy szinte papírvékony,egy kisebb ütéstől el is törne. Összevarrta,és mondta hogy menjek majd varratkiszedésre a szájsebészetre,ahol majd időpontot is adnak a cisztának a tisztitására. Elmentem,és ott azt mondták hogy nem kell hozzányúlni,majd elmúlik magától. De sajnos nem így lett. 1 Hónapja megint voltam röntgenen,és se nagyobb,de sajnos kisebb se lett. Azt mondta nekem a dr.úr,hogy ez egy elég hosszú folyamat lesz amíg begyógyúl. Viszont nekem nagyon el vannak görbülve a fogaim alül és felül is,a bölcsesség fogaim miatt,amik ki akartak/akarnak bújni csak nincs nekik elég hely így őket is el kell távolítani. Olvastam hogy egy nagyobb ciszta teljes felszívosása 2 év körülbelül. Viszont én 18 éves vagyok,és nagyon szeretnék fogszabályozót. Az lenne a kérdésem hogy ha el mennék a cisztámmal,és ki tisztítanák stb,és lelkileg is túl lennék már a műtéten (1-2 hónap), és hogy utánna vissza mehetnék e hogy felülröl nekem távolítsák el a bölcsességfogaimat? Vagyis pontosan azt kérdezném hogy alul amíg tart ez a procedúra nem lehet fogszabályozóm,de hogy felül lehet e? Mert ugye ott nincsen cisztám,és ha eltávolítattnám a bölcsességfogaimat,oda mehetne a fogszabályozó szerintem. Mert felülre jobban szeretnék mint alülra. Önök szerint megoldható lenne ez? Hozzá nyúlnának nekem? Válaszukat előre is köszönöm!
2015 .06 .14
T. Cím! Korábban már jelentkeztem a problémámmal. A fogorvosom szerint a szekunder teleszkópokat nem kell aktiválni, mert stabil a kapcsolat. Ennek ellenére sajnos az alsó fogsorom nagyon könnyen lejön, magyarul nem használható étkezésre a fogsor. Használtam már fogsorrögzítőt is, de így sem működik. A fogorvos szerint az arc- és a nyelv izmai veszik le a fogsort. Szerintem is aktiválni kellene a teleszkópokat, de én ezt nem mondhatom a fogorvosnak hiszen Ő a szakember. Egyébként az alsó fogsor hosszabb egy-egy taggal mint a felső fogsor. Szerintem erre sincs szükség. Az alsó fogsor alapjából mind a két oldalon a fogtechnikus leszedett egy keveset, hogy stabilabb legyen a fogsor az arc- és a nyelv izmainak működésével szemben, de ez sajnos nem sikerült. Mit lehet tenni, hogy a teleszkópos műfogsor a helyén maradjon étkezés közben, S. Károly
2015 .06 .11
Üdv. Sajnos külföldön dolgozom és nem igazán van lehetőségem elmenni orvosokhoz. októberig semmikép...nagyon fájt hátul az alsó bölcsességfogam és az állkapcsom alatt már jó ideje van egy nagyobb csomó....nem látszik,de kitapintható. eddig nem fájt és nem volt gondom vele. most,h kihúzták a fogam, 1 hete. elkezdett fájni és nyomásra érzékeny...de még akkor is ha nem piszkálom. nem adtok semmi antibiotikumot és mondani sem mondtak semmit. kihúzták a fogam és ennyi...most viszont már nagyon megnehezíti a napjaimat. a fog helye kicsit sem fáj,de az előbb említett részen a csomó nagyon is. mit tehetek ? elmúlik magától idővel így,h már megszabadítottak a rossz fogtól vagy szükség lenne más kezelésre is ? előre is köszönöm.
2015 .06 .10
Szép napot. Sajnos lenne legalább 4-5 fogam amit ki kellene fúrni, illetve 2 ami annyira szét van törve hogy ki kell húzni. Ezeket pedig szedálással szeretném megoldani, természetesen mindenhez nincs elegendő pénzem, de amit tudok megcsináltatnám, a kérdésem pedig az lenne hogy 80ezer forintból mennyit tudnék ebből megcsinálni önöknél jó-és rossz esetben? Köszönöm, további kellemes napot.
2015 .06 .10