E-Fogászat menüpontunk segít a fogászati kérdésekben on-line
e-Fogászat
Zuglói e-fogászat – a mosoly online érkezik:
az e-fogászat oldalán számos kérdésére választ talál, sőt, fel is teheti kérdéseit.
Mi érdekli Önt?
Az E-fogászat funkciókat a menüből is el tudja érni.
Főoldal » e-Fogászat »

A fogorvos válaszol

A fogorvosválaszol

Amennyiben bármilyen fogorvosi témában panasza van, tanácsra van szüksége, vagy esetleg csak bizonytalan, kérjük, írja meg nekünk! Szak-fogorvosaink 24 órán belül válaszolnak Önnek.

Csak akkor küldheti be kérdését, ha már be van jelentkezve. Bejelentkezéshez kattintson ide.

Eddigi kérdések és válaszok

Tisztelt Doktor Nő! Köszönettel vettem, hogy ilyen gyorsan választ kaptam, de sajnos kérdésemre nem kielégítő a válasz! Ha már fórum segíti a betegek tájékozódását kérem, hogy szíveskedjen arról is tájékoztatni, hogy a fogsor átvételekor miből lehet következtetni arra, hogy a fogsor rugalmas-e? Mi az oka annak, hogy a fogsor bal oldali része hajlékony, a jobb oldali része merev! Tisztában vagyok azzal, hogy kollégáról véleményt alkotni nagyon nehéz, de kerültem a személyeskedést! Ezért úgy gondolom, hogy személyeskedés kizárva, de szeretném az ügyemet nem jogi úton rendezni, ezért várom szíves válaszát! Tisztelettel M. Jánosné
2014 .09 .19
Tisztelt Doktor Úr! 2 hónapja rugalmas fogsort készítettem technikussal! A fogsor átadásakor már kételyeim voltak, mivel nem véltem felfedezni azokat a kritériumokat, mint pl. hajlékony, rugalmas! Ezzel szemben egy merev, durva fogsor kaptam, melyet nem tudtam használni. Szinte két naponta a technikus igazított rajta de elviselhetetlen fájdalmam volt. Többszöri felkeresésem során rákérdeztem, hogy ugyan mitől rugalmas ez a fogsor, mire megnyugtató választ nem kaptam. Ekkor már gyanakodni kezdtem és egyértelművé tettem, hogy ez egy hagyományosnak sem mondható fogsor 200.000 Ft-ért. A technikus ezek után megkérdezte, hogy mit szeretnék! Újból kezdődött minden, most ott tartok, hogy kedden átvettem az újabb rugalmasnak mondott fogsor, de ismét olyan érzésem van, hogy be vagyok csapva! A felső fogsor, teljesen merev, erre az a választ kaptam, hogy azt merevítővel kell ellátni! Az alsó fogsor -két foggal- bal kapocstól a fogsor hajlítható, a jobb kapocstól a fogsor ismételten merev. Az lenne a kérdésem, hogy ez természetes-e, vagy ismét az a helyzet állhatott elő, hogy nem megfelelő anyagból készítette el! Kérdéseimre kielégítő választ nem kapok tőle, így joggal feltételezhetem, hogy nem teljes rugalmas fogsort készített! Hétfőn kell ismét megjelennem, és szeretnék úgy menni, hogy tisztában legyek a lehetőségeimmel! Tisztelettel kérem, hogy szíveskedjen tájékoztatni, hogy miről tudom felismerni, hogy valójában rugalmas fogsort készített-e? Maradok tisztelettel M. Jánosné
2014 .09 .18
Tisztelt Doktornő/Úr! Jobb felső 5-ös fogam gyökérkezelt, de íny vonalában letört néhány hónapja, jobb felső 6-os fogam "beszakadt" mély lyuk van rajta kb 4-5 hónapja, illetve ezen két fog közötti ínyrész érzékeny feszül és a fog/fogak is fájnak és e mellé társul jobb oldali erős feszítő fejfájás. Van, hogy egyszerre fáj a fogam is és a fejem is, de van h külön-külön. Lehet a fejfájás közvetlen a lyukas fogam miatt? Ha igen akkor csak a húzás a megoldás vagy gyökérkezelés és tömés is elég lehet? Válaszát előre is köszönöm!
2014 .09 .16
Letörött a korona a bal első kisőrlőfogamról ezelőtt 6 hónappal. Tegnap elmentem fogorvoshoz, hogy nézessem meg mit lehetne csinálni a fog helyen levő réssel. Azt ajánlották, hogy ki kell húzni a bentmaradt gyökeret, s majd a rés magától be fog záródni a fogak vándorlása miatt. Nemsokára 21 éves leszek. Mekkora a teljes bezáródás valószínűsége és ellentkező esetben mekkora fennmaradó hézagra lehet számítani? Válaszát köszönöm.
2014 .09 .16
jo napot egy bolcsessegfog eltavolitasanak mi a menete?kb mennyu oercig tart a beavatkozas?
2014 .09 .14
A fogászat Tweeter oldala
A fogászat YouTube oldala