E-Fogászat menüpontunk segít a fogászati kérdésekben on-line
e-Fogászat
Zuglói e-fogászat – a mosoly online érkezik:
az e-fogászat oldalán számos kérdésére választ talál, sőt, fel is teheti kérdéseit.
Mi érdekli Önt?
Az E-fogászat funkciókat a menüből is el tudja érni.
Főoldal » e-Fogászat » A fogorvos válaszol

A fogorvosválaszol

Amennyiben bármilyen fogorvosi témában panasza van, tanácsra van szüksége, vagy esetleg csak bizonytalan, kérjük, írja meg nekünk! Szak-fogorvosaink 24 órán belül válaszolnak Önnek.

Csak akkor küldheti be kérdését, ha már be van jelentkezve. Bejelentkezéshez kattintson ide.

Eddigi kérdések és válaszok

Kedves Dr. Úr! Szeretnék érdeklődni, hogy a létezhet -e a szájban illetve a nyelven vérhólyag? Tegnap este vettem észre két pici hólyagszerűséget a nyelvem bal oldalán hátul az ízlelő bimbóknál / létezik, hogy ilyen helyen is kijöhet? / ... kérdésem ez elmúlik esetleg magától vagy kenni kellene valamivel. Remélem semmi komolyat nem jelez...Nagyon aggódóm. Köszönöm előre is a válaszát. S.Noémi
2016 .04 .14
Nincs szükségem fogszabályzóra, de manapság nagy divat és bevallom, nagyon tetszik. Felrakhatja-e az orvos ép fogakra, vagy árt? Ha felteszi ugyan úgy kell járni havonta kezelésekre, mint, ha nem csak a divat miatt lenne fenn? Ugyan annyit kell érte fizetni? Ha úgy döntök leveszi? Ugyan azt az ívet nem tudja többször felragasztani, vagy ez lehetséges?
2016 .04 .12
Tisztelt Doktor Úr/ Doktor Nő! A múlt hét szerdán lett eltávolítva 3 db bölcsességfogam altatásban, abból az egyik fent volt az arcüregemben, ez utóbbi körül már a 2. napon ping-pong labda nagyságú és keménységű csomó alakult ki. A normálisnak mondható duzzanat már lement körülötte a 3-4. napon. Az antibiotikum kúrám a mai nappal véget ér és aggaszt, hogy a kezelés alatt nem javult (sőt!) csak egyre keményebb a csomó. Tegnap voltam kontrollon a Fogorvosomnál, elmondása szerint 2 hétig normális ha jelen van ez az elváltozás. A kérdésem pedig az lenne, hogy megnyugodhatok és valószínű teljesen normális vagy nézessem meg egy másik szakorvossal is? Válaszát előre is köszönöm!
2016 .04 .12
Tisztelt Fogászat! A korábbi kérdésemben érintett fogam gyökérkezelése kb. 1,5 hónapja folyamatban van. A fog elhalt, és a felette egy nyomásra érzékeny dudor van. Kb. 10-14 naponta cseréli a fogorvos a gyógytömést a gyökérben, és bár javult a helyzet, a dudor nem múlt el kb. egy fél borsónyi nagyságúnak érzékelem. A fogam nem fáj, kocogtatásra picit érzékeny. Jól értem, hogy a dudor lelappadása csak a végleges gyökértömést követően várható? A gyógyulásra rá lehet esetleg segíteni antibiotikummal? (a fogorvosom egyelőre nem akart adni, mert szerinte nem indokolt, de engem rettentően zavar ez a duzzanat és félek az esetleges gócbetegségtől) Ha a végleges gyökértömést követően sem javul a helyzet, akkor mit lehet még tenni a fog megtartása érdekében? Előre is köszönöm a választ!
2016 .04 .11
Tisztelt Klinika! Március 30-án lecsiszolták két fogamat, (közöttük egy üres hely volt). A koronát, illetve hidat április 7-én tették fel, előtte a gyökérkezelést nem tartotta indokoltnak. Azóta, mióta lecsiszolták a két fogat, azóta fáj. Már három fajta fájdalomcsillapítót szedtem, de mindig visszajön a fájdalom. Reméltem, ha felteszik a koronát, ez meg fog szűnni, de már annak is 4 napja. Meddig normális ez? Nem lesz bajom ettől a rengeteg fájdalomcsillapítótól? Ha mégis gyökér-kezelni kell, lehet azt a koronán keresztül is? Ha igen, ezzel nem lesz tesszük tönkre az új koronát? Olyan létezik, hogy valaki nem tudja megszokni az idegen testet? Mivel tudnék segíteni magamon? Válaszukat előre is köszönöm.
2016 .04 .11