E-Fogászat menüpontunk segít a fogászati kérdésekben on-line
e-Fogászat
Zuglói e-fogászat – a mosoly online érkezik:
az e-fogászat oldalán számos kérdésére választ talál, sőt, fel is teheti kérdéseit.
Mi érdekli Önt?
Az E-fogászat funkciókat a menüből is el tudja érni.
Főoldal » e-Fogászat » A fogorvos válaszol

A fogorvosválaszol

Amennyiben bármilyen fogorvosi témában panasza van, tanácsra van szüksége, vagy esetleg csak bizonytalan, kérjük, írja meg nekünk! Szak-fogorvosaink 24 órán belül válaszolnak Önnek.

Csak akkor küldheti be kérdését, ha már be van jelentkezve. Bejelentkezéshez kattintson ide.

Eddigi kérdések és válaszok

Tisztelt Fogászat! Gyermekem állandó fogszabályzóval rendelkezik, a Heim Pál kórház Állcsont-orthopediai és Fogszabályzási Osztályhoz tartouznk, és szükségünk lenne az orvosunk által kért OP és TELE röntgenre, mivel a rendelőben jelenleg nem működik, minél előbb szükségünk lenne a felvételekre. Az lenne a kérdésem, hogy Önöknél pénzbe kerülne-e megcsináltatni,mivel gyermekem kiskorú,vagy esetleg ezt nem állja a Taj ? Válaszát előre is köszönöm!
2016 .02 .11
Fogszabályozást követően tudomást szereztünk egy ICON nevezetű anyagról - eljárásró. Szeretnénk megtudni, hogy ezzel az eljárással kezelt fogak fehérebbek lesznek-e kezelést követően, vagy a fogzománc természetes színét adja vissza? Amennyiben a természetes fogzománc szín jelenik meg, lehetőség van-e arra, hogy az ICON kezelést követően, a későbbiekben fogfehérítéssel (proxidos, vsagy peroxid mentes) fehérebbé váljon a kezelt fogzománc.
2016 .02 .10
Üdvözlöm! Egyéni harapás beállításra járok már hat hónapja, és egy harapásemelősin segítségével próbálja a doktor úr regisztrálni a harapásomat. A cél az lenne hogy egy lágy anyagba harapva ami közben megszilárdul, megtalálja a pontos helyét a harapásomnak. Nem mondhatnám hogy sok sikerrel sőt egyre kilátástalanabb a jövő e tekintetbe, éppen ezért érdeklődőm, hogy jelenleg ez az egyetlen módja annak, hogy pontos és kényelmes pótlást lehessen készíteni? Implantok lettek behelyezve illetve nagy kiterjedésű pótlás szükséges. Köszönöm
2016 .02 .10
Üdvözlöm dr. Nő! Az asló fogsorom sajnos részlegesen kivehető. Kapcsos megoldással van készítve. A középső négy bal oldalon három illetve jobb oldalon kettő fogból áll a protézis. Elég hamar megszoktam (2 hét)a problémám csak annyi, hogy a középső négy ha az újjammal megnyomom elég látványosan mozog, illetve az egész száj mozgatásnál kattog. Sajnos a fogak mozgása nagyon zavar a szavak kiejtésénél. Kérdésem az lenne, hogy ez normális és majd ezt is megszokom vagy menjek vissza a fogorvoshoz és ebben az esetben mit tehet még a fogorvos. Válaszát előre is köszönöm.
2016 .02 .09
Tisztelt Fogászat! Egy fogtömés után elkezdett fajni a fogam, ezert fogorvoshoz fordultam, aki megröntgenezte a fogat és azt mondta, hogy a tömőanyag túl közel került a foggyökérhez és emiatt az begyulladt. A doktornő szerint viszont ez a gyulladás még nem olyan erős és van rá esély, hogy magától is meggyógyuljon, ezért azt javasolta, hogy várjunk még a gyökértöméssel. Azt szeretném megkérdezni, hogy van-e valamilyen gyógyszer, antibiotikum, ami segíthet a gyulladás lehúzásában és a gyógyulásban? Az interneten olvastam a Dalacin nevű antibiotikumról, az segítene? Vagy mást javasolna? Köszönöm válaszát! Erika
2016 .02 .06