E-Fogászat menüpontunk segít a fogászati kérdésekben on-line
e-Fogászat
Zuglói e-fogászat – a mosoly online érkezik:
az e-fogászat oldalán számos kérdésére választ talál, sőt, fel is teheti kérdéseit.
Mi érdekli Önt?
Az E-fogászat funkciókat a menüből is el tudja érni.
Főoldal » e-Fogászat »

A fogorvos válaszol

A fogorvosválaszol

Amennyiben bármilyen fogorvosi témában panasza van, tanácsra van szüksége, vagy esetleg csak bizonytalan, kérjük, írja meg nekünk! Szak-fogorvosaink 24 órán belül válaszolnak Önnek.

Csak akkor küldheti be kérdését, ha már be van jelentkezve. Bejelentkezéshez kattintson ide.

Eddigi kérdések és válaszok

Tisztelt Doktor úr/nő! A szájpadlásomon egy ideje 2 kül.helyen apró pici dudor jelentkezik. Az egyik a bal felső fogsoromhoz közel, pici vízhólyagszerű, 1-2 mm, ami 1-2 nap alatt magától eltűnik, majd újra kijön. A másik a szájpadlásom közepén, azt csak a nyelvemmel érzem dudorként, inkább csak kellemetlen, de az időről időre eltűnik. Kb.2 hónapja lettek rendbe téve a fogaim. Bár sajnos sok a fogkő és emiatt gyakori az íngyulladásom is. Már kértem időpontot, de addig még egy hetet várnom kell és aggódom. Ön szerint mi lehet ez? Összefügghet az ínygyulladással?
2014 .12 .19
Tisztelt Válaszadó! Fogaim torlódni kezdtek, ezért fordultam elsősorban fogorvosomhoz. Az ok, hogy az alsó két bölcsességfogam sajnos nem tud kinőni, mivel ferdén nőnek, az íny alatt nekifeszülnek az alsó hetes fogaimnak. Miután ez a panoráma röntgen során kiderült, orvosom 3D felvételt is készíttetett. A felvétel alapján nem vállalta a műtétet, mondván túl közel fekszenek a fogak az arcideghez. Ugyanakkor hozzátette, fontos lenne kiszedni őket. Ennek több hete, most azonban jó pár napja folyamatos fájdalmat érzek az állkapcsomban, többször nyilaló fájdalom is jelentkezik, az a sejtésem, hogy a bölcsességfogak okozzák. Most nem tudom mikor járok jobban: ha minden marad ugyanígy de a fogak fájdalmat okoznak, vagy ha elvégeztetem a műtétet, amiben benne a kockázat, hogy sérül az arcideg? Önök mit ajánlanak, illetve mennyiért vállalnak egy ilyen műtétet? Kösznöm szépen!
2014 .12 .17
Tisztelt Doktor Úr/Nő! körülbelül 2 éve a felső 6-os fogamnál oldalt az ínyemen keletkezett egy dudor. Ezt a fogamat betömettem kb 5 éve.Nagyon fájdalmas volt se enni se aludni nem tudtam. A fogorvosnál elég nehezen állapították meg hogy sipoly alakult ki. Megnyitották,kitisztították,majd el is múlt. Ez fél éve volt.Most újra előjött de sokkal nagyobb a dudor,bár annyira nem fájdalmas,inkább feszítő érzés,amikor lefekszem akkor lüktető.Én ki akartam húzatni,de azt mondta az orvosom próbáljuk megmenteni,nameg csak műtétileg tudnák eltávolítani.Azóta is nyitva van,nincs túl jó tapasztalatom és nem mertem visszamenni.nem tudom mitévő legyek vele. Ön szerint mikor érdemes eltávolítattni,vagy próbáljak más orvost felkeresni hátha van rá még megoldás? Köszönetel: Eszter
2014 .12 .17
Tisztelt Doktornő, Doktor Úr! Szájüregi hámsérülés miként, mivel kezelhető? Köszönettel, M. Péter
2014 .12 .17
T.Németh Ágnes Doktornő, fogeltávolítás műtét után 5 hete sikeres implantátum beültetés történt, amelyet Jancsecz doktor úr többször ellenőrzött és mindent rendben talált.( utoljára 2 napja) A jobb felső hátsó fogak helyei az érintettek, így csak a baloldalon tudok rágni. Korábban kismértékben, most viszont erőteljesen hideg, meleg ,savas érzékenység alakult ki baloldal alsó felső részen, fogak érintettségét nem észlelem.Kérdésem: mivel érdemes kezelni : Curasept?? 212 ?? vagy más? Megj: az Ön által végzett fogkőeltávolítás óta redszeresen használom a fogköztisztítót- azóta az ínyvérzés megszünt. köszönettel: F.Szilvia
2014 .12 .15
A fogászat Tweeter oldala
A fogászat YouTube oldala