E-Fogászat menüpontunk segít a fogászati kérdésekben on-line
e-Fogászat
Zuglói e-fogászat – a mosoly online érkezik:
az e-fogászat oldalán számos kérdésére választ talál, sőt, fel is teheti kérdéseit.
Mi érdekli Önt?
Az E-fogászat funkciókat a menüből is el tudja érni.
Főoldal » e-Fogászat » A fogorvos válaszol

A fogorvosválaszol

Amennyiben bármilyen fogorvosi témában panasza van, tanácsra van szüksége, vagy esetleg csak bizonytalan, kérjük, írja meg nekünk! Szak-fogorvosaink 24 órán belül válaszolnak Önnek.

Csak akkor küldheti be kérdését, ha már be van jelentkezve. Bejelentkezéshez kattintson ide.

Eddigi kérdések és válaszok

Üdv! Nekem 3 hete gyökér kezelték a jobb felső 3-as fogamat, nem volt semmi gond azóta nem fáj. De kellemetlen kámforos íz jön a fogamtól elviselhetetlen. Mitől van ez? Elfog múlni? Előre is köszönöm a válaszát. Tisztelettel: Zsolt
2015 .06 .18
Tisztelt Doktor Nő/Úr! Van egy régi gyökérkezelt fogam, aminek már jó ideje a koronája is letört. Azóta ritkán begyulladt kicsit körülötte az ínyem. Corsodyles öblögetéssel 1-2 nap alatt elmúlt. Most hétfőn ismét éreztem, hogy fáj az ínyemnél, de most erősödött. A fog gyökércsúcsa magasságában volt igazán érzékeny. Ma reggelre viszont be dagadt az arcom is. Érzem ahogy feszül ott ahol a pofazacskóm találkozik belül a szájpadlással. Ha kivülről tapogatom a job pofacsontom alatt érzem a duzzanatot. Most nyugalmi állapotban nem fáj annyira, inkább csak feszül. Corsodylt csak ma tudtam venni, eddig cserszömörcés szájvízzel próbálkoztam. Ezzel már mindenképpen elmennék fogorvoshoz, viszont attól tartok csak úgy kezelhető ha kihúzzák a kérdéses fogat. Viszont mivel az elkövetkező két hétvégén is esküvőn dolgozom, kizárt az ilyen beavatkozás, mert nem mondhatom a párnak bocs mégsem tudok menni, mert fáj és vérzik a fogam helye. Van e mód , hogy ezt elkerülhessem, vagy legalább elhalasszam a húzást tüneti kezelésekkel és majd ha túl vagyok a munkán, akkor kiszedni? Már rég meg kellett volna csináltatnom, de az okok a szokásosak, félelem, feledékenység, idő, vagy pénz hiány. Most viszont muszáj valamit sürgősen tennem. Előre is köszönöm megtisztelő válaszát!
2015 .06 .17
Tisztelt Doktor Úr/ Doktornő! Cirkon koronát fogok kapni gyökér-kezelt alsó 6-os nagyőrlőmre. A csonk nagyrészt kompozit tömőanyagból lett kialakítva (mert a nagyfokú szuvasodás után a koronának szinte csak a pereme maradt meg). A csonkon kialakított váll mélysége, viszont jó szemmértékem szerint bőven 1mm alatt van (a gyártó ennyit ajánl minimumként), maximum 0,5mm lehet. A külső (arc felőli) oldalán a fognak pedig már nem derékszögű a váll, hanem egy kis "lejtőt képzett a fogorvos a fogon körbe futó "határvonalig" alig láthatóan. A váll az íny felett lett képezve kb. 0,5mm-rel. Kérdésem, hogy mi lehet az oka, hogy nem képzett nagyobb vállat (minimum az ajánlott 1mm-t), és jogos-e az az elvárásom, hogy a beragasztott korona külső felszíne és a fog megmaradt részének felszíne majd "egy síkban legyen" , tehát ne maradjon akár tized mm-es lépcső a kis vastagságú váll miatt. Ilyen végeredményt jogosan kifogásolhatok-e Önök szerint? Előre is köszönöm segítségüket, Üdvözlettel, B. Béla
2015 .06 .17
Kedves Fogorvosi Rendelő! Voltunk Önöknél már egyszer gyermekfogászaton, csak nem emlékszem a doktornő nevére. Tudna segíteni? Másnak is ajánlanám. F. Amanda vagyok, a gyermekem K. Zétény. Köszönöm!
2015 .06 .15
Tisztelt Fogászat! Nemrégiben új híd került a számba. 2 hete, hogy a fogorvos lecsiszolta a 2 tartó fogat. A híd cirkon vázas. Hiába került felragasztásra véglegesen az új híd, alatta - immár 3. hete érzékeny az egyik fog hidegre-melegre-fogkrémre és harapásra is. Ez normális? Meddig legyek türelmes? Másik kérdésem: úgy tudom a híd alatt ahol az áthidaló rész van, rés szükséges a híd és a foginy között, amelyet naponta tisztítani is kell. Nekem nincs ilyen rés, illetve csak a híd 2 pillérénél tudom a legkisebb interdentális kefét bedugni, de a köztes rész nagyon szoros, nem átjárható. Mi a teendő? Köszönettel: Sz. L.
2015 .06 .14