E-Fogászat menüpontunk segít a fogászati kérdésekben on-line
e-Fogászat
Zuglói e-fogászat – a mosoly online érkezik:
az e-fogászat oldalán számos kérdésére választ talál, sőt, fel is teheti kérdéseit.
Mi érdekli Önt?
Az E-fogászat funkciókat a menüből is el tudja érni.
Főoldal » e-Fogászat » A fogorvos válaszol

A fogorvosválaszol

Amennyiben bármilyen fogorvosi témában panasza van, tanácsra van szüksége, vagy esetleg csak bizonytalan, kérjük, írja meg nekünk! Szak-fogorvosaink 24 órán belül válaszolnak Önnek.

Csak akkor küldheti be kérdését, ha már be van jelentkezve. Bejelentkezéshez kattintson ide.

Eddigi kérdések és válaszok

Tisztelt Doktornő/Úr! Ezen a héten hétfőn jártam fogorvosnál, aki 2 fogamat is betömte. A két fog egymás mellett helyezkedik el és a tömésnél egy "gyűrű" segítségével szeparálta el a fogam. Az elején a doktor mindenképpen gyökér kezelni akarta mind a két fogamat, de én megkértem, hogy ha lehet, akkor próbálkozzunk először simán töméssel(a panoráma röntgenen fedésbe volt az a két fog ezért nem volt egyértelmű a probléma nagysága). Fúrásnál a doktor azt mondta, hogy kisebb a probléma mint amire ő számított így mind a ketten bizakodva álltunk hozzá. A fúrás után viszonylag sokat vérzett, ezért kicsit vártunk a töméssel. Mire elkezdte a tömést csinálni a fájdalom csillapító már nem hatott annyira, így én többször is megmozdítottam a fejemet. Az egyik fogam tökéletes, nincs vele problémám, a másik hidegre, melegre kissé érzékeny, illetve akkor is ha a belső oldalról megszívom a nyelvemmel, de ez sem minden esetben (főleg hideg vagy meleg étel/ital fogyasztása után). Az evésnél sincs vele problémám. Az érdekessége a problémának, hogy amikor szívásra oldalt fáj, akkor a fogam kocogtatásra nem érzékeny, amikor szívásra nem fáj, akkor kocogtatásra kissé érzékeny, de evésnél még így sem okoz problémát. A kérdésem az lenne, hogy lehetséges, hogy a vérzés miatt még egy kisebb mértékű gyulladás van a tömés alatt, ami idővel elmúlik, vagy esetleg a töméssel lehet valami probléma, mivel többször rántottam el a fejemet tömés közben? Érdemes valamilyen gyulladáscsökkentő gyógyszert szednem egy két napig és megnézni hogy múlik e ez a kellemetlen érzés? Ha igen, akkor milyen gyógyszert tud nekem ajánlani? Ha lehet elkerülném a gyökérkezelést, amíg csak lehet, főleg azért is mert a másik fogammal nincsen semmi problémám, holott először azt is gyökér kezelni szerette volna a doktor. Még hozzátenném, hogy éppen egy megfázás "végén" járok, lehet hogy ez is hatással van a problémára. Válaszát előre is köszönöm!
2015 .10 .16
Tisztelt Fogorvos Asszony!Úr! Szeretném tudni, hogy lehet-e közvetlenül foghúzás után inplantátumot behelyezni, természetesen nem gyulladt fog esetén? Válaszát előre köszönöm!
2015 .10 .16
Üdv Tisztelt Dr!!Olyan kérdésem lenne,hogy kb 4hete volt egy olyan szájsebészeti beavatkozásom ami úgy zajlott,hogy volt egy gyulladás a bal alsó 6-os fogam alatt amit úgy csökkentettek,hogy megmetszették a fog alatt az ínyemet amin keresztül a benne lévő tartalom tudott ürülni ami 2 gyógyszeres csíkcsere után vissza ís húzódott.De most az van hogy ott ahol az ínyemet megmetszették egy olyan képződmény tülemkedik ki ami kb egy gombocstügömbnyi nagyságú ugyanolyan színű mint a körülötte lévő ínyem a csúcsa talán kicsit világosabb és ha hozzá érek kicsit érzékeny de nem fáj csak érzékeny.Az lenne a kérdésem,hogy ez mi lehet mi ennek az oka és ezt hogyan lehet kezelni?Magától visszahúzódhat e vagy keressek fel egy szájsebészt esetleg.Válaszát előre is köszönöm!
2015 .10 .14
Tisztelt Doktornő/úr! A jobb felső kisőrlő fogam, az ötödik letört. Egy nagyobb darab nem az egész, annyira nem fáj. Egyik nap azt vettem észre, hogy valamennyire megdagadt az arcom. Nem érzem, hogy fájna, csak az érzést, hogy ott nagyobb. Megtapogattam az ínyem felett és a belső száj felé van egy pukli féleség. A kérdésem az lenne, hogy ez magától el tud múlni? Illetve ilyen esetben kezelni lehet a fogat, hatna az érzéstelenítő? Válaszát előre is köszönöm.
2015 .10 .13
Tekraramella rágása közben lejött a korona (bal alsó 6-os). Visszatettem, ráharaptam, kézzel nem jön le, mit tegyek? Önöknel készült kb. 5 éve. Külföldön élek, legközeleb 2 hét múlva terveztem hazalátogatni. Próbáljam meg itt visszaragasztatni vagy várhat 2 hétig vagy esetleg újat kell készíteni? Köszönettel: Horváth Péter
2015 .10 .12